Uncategorized

AARDBEVINGSBESTENDIGE OPLOSSINGEN VOOR GRONINGEN

RISICOGEBIED De provincie Groningen staat bekend om het optreden van aardbevingen, veroorzaakt door gaswinningen die zich sinds 1963 hebben voorgedaan. De eerste aardbeving vond plaats op eerste kerstdag 1986. Daarna volgden er nog veel meer, waardoor het totale aantal aardbevingen tot meer dan 1.000 is toegenomen. De meeste aardbewegingen zijn niet zo hevig, maar helaas werden ook aardbewegingen gemeten van 2 of 3 op de schaal van Richter die veel schade aan lokale gebouwen en huizen veroorzaakten. Deze situatie dwong de overheid om bijna 1,2 miljard EUR beschikbaar te stellen om het probleem op te lossen en de aardgasproductie te verminderen. Wederopbouw in de door rampen getroffen gebieden is momenteel aan de gang met als doel de veiligheid en het welzijn van de lokale bewoners te waarborgen, waardoor 29% van de getroffen gemeenschappen zich weer veilig thuis zal voelen. De bouwsector moest haar activiteiten intensiveren en een aardbevingsbestendige oplossing voorstellen, zoals gebouwen van materialen die de classificatie hebben dat ze bestand zijn tegen zware externe omstandigheden.

Een van deze projecten is gerealiseerd door Eemshout Prefab, een houtconstructiebedrijf dat gespecialiseerd is in geprefabriceerde en individueel ontworpen woongebouwen. In dit artikel kijken we naar aardbevingsbestendig onroerend goed voor gezinnen die een veilige, tijdelijke woonruimte krijgen, terwijl hun eigen huizen worden gerenoveerd en versterkt.

INNOVATIEF BOUWBEDRIJF

Het is gelukt met Pieter de Boer, president van Eemshout Prefab een afspraak te maken, hij vertelde over het bedrijf en enkele andere projecten. Pieter heeft 20 jaar geleden Eemshout Prefab opgericht en werkt met een team van 45 personen. Gevraagd naar de specialisatie van het bedrijf, zei hij: "Wij produceren dakelementen voor luxe huizen, met name ronde daken of speciale constructies over heel Nederland. Ons aanbod is gericht op het luxe segment. Het bouwen van rijtjeshuizen zoals in dit project, is niet onze hoofdactiviteit, maar we gebruiken het om ons productiecapaciteit te vullen. We zijn gespecialiseerd in kleinere contracten met korte doorlooptijden om flexibel te zijn. Het andere gebied waarin wij ons specialiseren zijn de 3D-tekeningen. Ik ben verrast dat de ontwikkeling van de markt niet zo snel gaat, maar met trots gebruiken wij onze leidende positie op dit gebied voor onze klanten. Vooraf kijken naar de resultaten (als het gaat om ronde daken) kan echt een toegevoegde waarde zijn voor onze klanten." Zijn missie is de kwaliteit te bieden die ervoor zorgt dat zijn klanten terugkomen, en hij duurzame relaties met hen kan opbouwen. Pieter is ook erg trots op zijn medewerkers die de plannen en wensen van klanten met succes realiseren.

Roof windows production 2

VEILIGE GEBOUWEN IN APPINGEDAM

Aardbevingsbestendigheid is erkend als cruciaal door alle partijen die de afgelopen jaren bij dit project betrokken zijn geweest, waardoor de overheid de lokale bedrijven ondersteunt die hulp bieden aan getroffen gezinnen. Het draagt ook bij aan nieuwe werkplekken in deze landelijke regio van Nederland. De gebouwen zijn zo ontworpen om gezinnen, op hun tijdelijke locatie, maximale ruimte te bieden. De constructie is licht en duurzaam, de daken zijn bedekt met dakpannen en uitgerust met 2 dakramen waarmee de slaapkamer en badkamer op de bovenverdieping daglicht krijgen. Vanwege de specifieke projectvereisten koos Eemshout Prefab voor Dakea Better Safe White-ramen, aangeboden door een van hun leveranciers - BMN. Deze ramen bieden een veilige omgeving voor toekomstige huiseigenaren, dankzij de gelamineerde binnenruit en de geharde buitenruit, die voorkomt dat het glas breekt tijdens een plotselinge aardbeving, of in geval van een klap - zowel intern als extern.

Building

De Dakea-prijs-kwaliteitverhouding, en de verbinding van Dakea met de VKR Group, overtuigde de aannemer ervan om deze aanbevolen producten te gebruiken: "In het begin was het aantrekkelijk vanwege de prijs. Toen werd ik aangesproeken door een Dakea-vertegenwoordiger die ik al uit het verleden kende. Het geeft ook zekerheid over hoe verder met Dakea-producten om te gaan" zei Pieter. De CEO van Eemshout Prefab was ook positief verrast door het enthousiasme en de steun voor het project, geleverd door het team van Dakea. Op de vraag of hij Dakea aan andere bedrijven zou aanbevelen, antwoordde Pieter: "Weet u wat voor mij van groot belang is? Mensen met wie je omgaat. Mensen doen zaken met andere mensen. Dus ja! Ik ben blij dat ik het kan aanbevelen! De eerste indruk is erg goed."

walls and windows

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

“Dakea voorzag in de beste oplossing voor het Hamershof project”

DE PERIODE VAN GROENE GEBOUWEN Vanwege de nieuwe regelgeving en het feit dat Nederland het gasverbruik tot... lees verder

Uncategorized

MEER LICHT AAN HET INTERIEUR TOEVOEGEN

Zolder verbouwen is zeer populair geworden, het is een goedkopere en niet ingrijpende manier om de woonruim... lees verder