Uncategorized

“Dakea voorzag in de beste oplossing voor het Hamershof project”

INVESTEREN IN DUURZAAMHEID

Door de energietransitie en de regelgeving is het noodzakelijk om te investeren in gebouwen die energiezuinig zijn. De energie-zelfvoorzienende woning is een trend die Bloemendal Bouw heeft beïnvloed bij de renovatie van 97 woningen en appartementen in Leusden . Het project is gerenoveerd met materialen die het warmteverlies tot een minimum beperken en voldoen aan de nieuwe regelgeving. Daarbij helpt het ook om de stookkosten voor toekomstige eigenaren te verlagen.

BLOEMENDAL BOUW - EEN BOUWBEDRIJF GEDREVEN DOOR INNOVATIE

Het bedrijf is in 1961 opgericht en werd de bekendste aannemer van Leusden. In 2003 is het overgenomen door Bert Boeijink en Jan Costa met als missie ‘bouwen van hoogwaardige gebouwen’. De projecten zijn voornamelijk nieuwbouw, zoals woningen (zowel traditioneel als energieneutraal), scholen en ziekenhuizen. Daarnaast heeft het bedrijf veel ervaring met renovatie, onderhoudsprojecten, technische installaties en energieneutrale renovaties.

Roof window - Energy efficient housing in the Netherlands

HET HAMERSHOF PROJECT

De planning voor het Hamershof project in Leusden begon in 2015. Het is een winkelcentrum gebouwd in de jaren 80, met appartementen boven de winkels. Vanaf het begin was het duidelijk dat de renovatie zo moest worden uitgevoerd dat de appartementen en woningenen ergieneutraal zouden worden. Dit is bereikt dankzij 20 zonnepanelen en warmtepompen voor verwarming en warm water. Daarnaast zijn de panden optimaal geïsoleerd. Bloemendal Bouw maakt de geprefabriceerde elementen in hun fabriek; de bekisting voor het dakraam inclusief de installatie van de dakramen zijn in de fabriek gemaakt. Dit is kostenbesparend en zorgt ook voor een snelle installatie. Bovendien zijn alle elementen goed afgedicht met een precisie die op een bouwplaats niet bereikt kan worden. Het beperkt ook het warmteverlies tot een minimum.

Blackout blind - Energy efficient housing in the Netherlands

DAKRAMEN VOOR SPECIALE EISEN

Bij zo'n complex project is het erg belangrijk om de juiste partners aan boord te hebben. De verwachting voor de dakraamleverancier was om met een oplossing te komen die het beste zou passen bij de omgeving, de specifieke woonwensen en bij de bestaande gebouwen. Jan Costa, CEO van Bloemendal Bouw, “Dakea bood ons de beste oplossing voor dit project - Dakea Ultima. Eerlijk gezegd was ik eerst een beetje sceptisch omdat ik het merk niet kende. Maar na de introductie realiseerde ik me dat Dakea deel uitmaakt van de VKR-holding. Dit zorgde voor vertrouwen en het voelde als een goede match voor de uitdagingen in dit project. Na de installatie van een demohuis was iedereen aan boord bij deze keuze”. Deze beslissing werd ondersteund door een garantie van 20 jaar, die gemoedsrust geeft aan zowel de VVE, de huiseigenaren als Bloemendal Bouw. Bij de dakramen was het, naast de hoogwaardige kwaliteit die Bloemendal Bouw gewend is, ook belangrijk dat luchtlekkages en eventuele andere zaken tot een minimum werden beperkt. De isolatiewaarden moesten uitstekend zijn om zoveel mogelijk opgewekte energie in huis te houden. Het installatieproces moest ook intuïtief en soepel zijn, zonder problemen die de installatietijd zouden kunnen verlengen. Tot slot, vanwege het feit dat deze huizen in een lawaaierig stadscentrum liggen, en warmtepompen hebben die een klein beetje geluid genereren (met de slaapkamer eronder), was geluidsreductie cruciaal voor de aannemer, waardoor Ultima de beste keuze was. Totaal zijn er 230 ramen geplaatst, voornamelijk in maat U8A (134x140), om zoveel mogelijk licht in de woonruimtes te brengen. In de badkamers zijn kleinere ramen (C2A) geplaatst.

Energy efficient housing in the Netherlands roof windows DAKEA

"0 OP DE meter"

Bloemendal Bouw is een leider en specialist in het bouwen en renoveren van gebouwen op de meest duurzame manier. Wij kunnen totaaloplossingen bieden die helpen bij het totale renovatieplan voor het Hamershof project”, vertelt projectmanager Wim van Dijk trots. Hoewel elk project zijn eigen pluspunten heeft, of het nu gaat om een restauratie, nieuwbouw of renovatie, dit specifieke project was vooral bijzonder voor Van Dijk, omdat het laat zien hoe ver Bloemendal Bouw vooruit is als het gaat om het maken van woningen met '0 op de meter'.

Energy efficient housing in the Netherlands house

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

DAKEA BETTER VINTAGE RAMEN VOOR MANOR DRIVE

De firma Massey Limited heeft voor de ramen Dakea Better Vintage gekozen voor nieuwe woningen in een presti... lees verder

Uncategorized

STERKE VERKOOP MET DE STEUN VAN DAKEA

Dakea werkt nauw samen met Stormspell en biedt een breed scala van verkoop- en technische ondersteuning om ... lees verder