Onderhoud

Dakramen vereisen weinig onderhoud buiten de gewone reiniging van de ruit en een jaarlijkse lakbeurt voor het hout (als het raam geïnstalleerd is in een ruimte met een hoge luchtvochtigheidsgraad). Alle dakramen roteren tot 165 graden om eenvoudige reiniging van de externe ruit te vergemakkelijken. Bovendien zijn Dakea Ultima  ramen voorzien van een onderhoudsvrije Titan Glass-coating

guarantee

titan glass titan glass

Titan Glass®-beglazing biedt een ongeëvenaarde vermindering van vuil aan de buitenkant van het raam. 

Tijdens de fabricage wordt een speciale microscopische coating van titaniumdioxide rechtstreeks aangebracht op het glasoppervlak. Deze titaniumcoating krijgt een dubbele werking bij blootstelling aan zonlicht:

titan glass
  1. Met behulp van een "fotokatalytisch" proces reageert de coating met ultraviolette stralen in het daglicht om organisch vuil af te breken.
  2. De coating maakt gebruik van de regen om het afgebroken vuil af te spoelen. Zo wordt het onderhoud van uw ramen milieuvriendelijk en zorgeloos!

Verder droogt Titan Glass sneller met schoon glas met minder strepen als resultaat, wat een mooi helder uitzicht geeft en het systeem ideaal maakt voor alle buitenbeglazing in uw huis.

U kunt tevens het hout reinigen met warm water en zeep, maar let op dat als het het hout te vaak gereinigd wordt, het mogelijk ook vaker opnieuw gelakt moet worden.

Opnieuw lakken van het raam. De nood om het hout opnieuw te lakken is afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. U kunt elk type lak op waterbasis gebruiken, maar zorg ervoor dat de lak gelijkmatig wordt aangebracht.

Vet de centrale scharnieren in voor een soepele rotatie van het raam.

Reinig rond de goten van het raam om een goede doorstroom van regenwater rondom het raam te garanderen.

Onderhoud - Jaloezieën

De jaloezieën hebben geen regelmatig onderhoud nodig. Het enige wat u hoeft te doen is de jaloezieën met een vochtige doek te reinigen als het nodig is.

blind

Onderhoud - Rolluiken

Wij raden u aan de goot en het gebied rond het rolluik regelmatig schoon te maken.

U hoeft uw rolluik niet regelmatig te onderhouden om het werkende te houden. Met gewoon gezond verstand kunt u er jarenlang van genieten.

roller shutter

Onderhoud - Elektrische bediening

U kunt de motor met een vochtige doek afnemen en een normaal schoonmaakmiddel.

Er is niet veel onderhoud nodig voor uw elektrische bediening. We raden u aan om de ketting een keer per jaar in te vetten om de duurzaamheid te verhogen en de ketting soepel te houden.

Maintenance