ENERGIEZUINIGE WONINGEN IN NEDERLAND

PERIODE VAN GROENE GEBOUWEN Vanwege de nieuwe regelgeving en het feit dat Nederland het gasverbruik tot 2050 tot nul wil verlagen, beginnen steeds meer huiseigenaren milieuvriendelijke gebouwen te investeren door een ecologische elektriciteitsbron te installeren. Het wordt ook steeds belangrijker om bouwmaterialen te kiezen die het gebouw isoleren en de energie-efficiëntie verhogen door de warmtecirculatie in de woning te handhaven. Deze zelfvoorzienende woningbouw is een trend die Bloemendal Bouw en haar project voor de renovatie van 97 huizen en appartementen in Leusden, Nederland, heeft beïnvloed. Al deze gebouwen zijn gerenoveerd met materialen die de warmteverliezen tot een minimum beperken en aan de nieuwe voorschriften voldoen. Het kan ook helpen de verwarmingskosten voor toekomstige eigenaars te verlagen.

BLOEMENDAL BOUW – BOUWBEDRIJF GEDREVEN DOOR INNOVATIE

De firma werd opgericht in 1961 en werd de beroemdste aannemer in Leusden. In 2003 werd het overgenomen door Bert Boeijink en Jan Costa om hoogkwalitatieve gebouwen te bouwen. De projecten die ze momenteel uitvoeren zijn renovaties en nieuwe gebouwen, zoals huizen (zowel traditioneel als energieneutraal), scholen en ziekenhuizen. Het bedrijf heeft ook uitgebreide ervaring met renovaties, onderhoudsprojecten, technische installaties en energie neutrale renovaties. Met deze vaardigheden, branchekennis en bedrijfservaring is Bloemendal Bouw de perfecte keuze voor elk project met geavanceerde bouwtechnieken.

Roof window - Energy efficient housing in the Netherlands

PROJECT HAMERSHOF

De planning voor het Hamershof-project begon in 2015. Het is een winkelcentrum gebouwd in de jaren 1980, met appartementen boven de winkels. Vanaf het begin was er geen twijfel dat renovatie zo moest worden uitgevoerd dat appartementen en woningen energie-efficiënt worden. Dit is nu bereikt door 20 zonnepanelen op elk dak waardoor warmte en warm water door warmtepompen worden geleverd. Het gebouw is nu ook goed geïsoleerd. Bloemendal Bouw produceert geprefabriceerde elementen in de fabriek, wat betekent dat alle voor het dak nodige elementen als delen naar de bouwplaats worden gebracht en daar worden geïnstalleerd. Het is kosteneffectief en zorgt voor een tijdige installatie. Bovendien zijn alle componenten afgedicht op de bouwplaats niet met nodige precisie kon worden gedaan. Het vermindert ook het warmteverlies tot minimum.

Blackout blind - Energy efficient housing in the Netherlands

DAKRAMEN VOOR SPECIALE TAKEN

Bij dergelijk complex project is het erg belangrijk met de juiste partners samen te werken. Verwachtingen voor de leverancier van dakramen bestonden in het vinden van een oplossing aangepast aan de omgeving, specifieke woonwensen en bestaande gebouwen. Jan Costa, CEO van Bloemendal Bouw: "Dakea heeft ons de beste oplossing voor dit project geleverd - Dakea Ultima. Om eerlijk te zijn, was ik in het begin een beetje sceptisch omdat ik het merk niet kende. Maar als snel besefte ik dat Dakea deel uitmaakt van de VKR-holding en ik was er onmiddellijk van overtuigd dat het een goede oplossing voor de uitdagingen van dit project zou zijn. En na de installatie van het demonstratiehuis waren we allemaal blij met deze keuze." Deze beslissing werd ondersteund door de 20-jaar garantie die voor rust zorgt van VVE en huiseigenaren en Bloemendal Bouw (vooral omdat het ontwerp en de renovatie binnen 12 maanden worden voltooid).

Energy efficient housing in the Netherlands roof windows DAKEA

Wat betreft dakramen, naast de hoge kwaliteit waaraan Bloemendal Bouw is gewend, was het ook belangrijk om luchtlekken en alle andere problemen te minimaliseren. Isolatiewaarden moesten uitzonderlijk zijn om zoveel mogelijk energie uit huis te houden. Het installatieproces moest ook intuïtief en soepel zijn, zonder problemen die de installatietijd konden verlengen. En ten slotte, vanwege het feit dat deze huizen zich in het lawaaierige stadscentrum bevinden en warmtepompen gerereneren ook het geluid (met de slaapkamer net onder hen). Geluidsreductie was cruciaal voor de aannemer, daarom werden Ultima-ramen als de beste beschouwd. Om het project te voltooien, waren 230 ramen nodig, voornamelijk in de maat U8A (134x140), om zoveel mogelijk woonkamers te verlichten. In de badkamers worden kleinere ramen (C2A) geïnstalleerd.

Installing roof windows

"0 OP DE meter"

„Bloemendal Bouw is een leider en specialist in het bouwen en renoveren van gebouwen op de meest duurzame manier, het kan uitgebreide oplossingen bieden die helpen bij het algehele renovatieplan van het Hamershof-project. " - zei met trots projectmanager Wim van Dijk. Elk project heeft zijn voordelen, of het om renovatie, of nieuwbouw gaat, was dit een bijzonder project voor van Dijk. Het laat zien hoe ver Bloemendal Bouw vooruitloopt als het gaat om het creëren van "0 op de meter" -woningen.

Energy efficient housing in the Netherlands house

Gerelateerde artikelen

DAKEA VINTAGE VOOR MANOR DRIVE

De firma Massey Limited heeft voor de ramen Dakea Better Vintage gekozen voor nieuwe woningen in een presti... lees verder

STERKE VERKOOP MET DE STEUN VAN DAKEA

Dakea werkt nauw samen met Stormspell en biedt breed scala van verkoop en technische ondersteuning om verko... lees verder